Helsingborg – Nummer två i Skåne

Helsingborg

När du är i Helsingborg så kan du ta ett djupt andetag för att bara njuta av livet. Här finner du en av Sveriges äldsta gågata som bjuder på ett varierande utbud av shopping. Promenera eller ta en tur med cykeln och njut av den vackra utsikten som finns längst kusten.
Hela staden är fylld med sevärdheter som man bara absolut inte får missa. Det finns massvis med historia som man kan ta del av – redan från tidig medeltid till nutid, både dansk och svensk historia.
En sevärdhet som uppskattas av många är stadens äldsta kyrka. Kyrkan heter Sancta Maria och har ståt t där redan från 1300-talet. Det är en mycket vacker kyrka som är gjord av tegel. Tjuvkika på silverskatten som finns i källaren. Kyrkan är belägen mitt i Helsingborg vilket gör att det är lätt och besöka kyrkan.

Utmärkelser i Helsingborg

Helsingborg har en park som 2010 blev utsedd till Sveriges vackraste park. I slottsträdgården kan du bland annat hitta 10 000 blommande rhododendronbuskar. Hit reser besökare från hela landet för att uppleva Sveriges vackraste park. Packa picknickkorgen och bjud med familjen ut på en härlig picknick.
Tycker du om golf så har du kommit till rätt stad. Inom några mils radie från Helsingborg hittar du 25 olika golfanläggningar som tillsammans har 31 banor. Här finns det massvis med hål där du kan utmana kompisen på vem som är bäst på golf.

Hotell och Restauranger i Helsingborg

För att mätta magen så kan ni ta en tripp till någon av stans alla resturanger eller caféer. Det finns mycket mat som är närproducerat som både är gott och bra för miljön. Att äta i Helsingborg kostar lika mycket som i vilken stad som helst.
Behöver du vila så har Helsingborg väldigt fina hotell med lediga hotell i Helsingborg. Lyxa till det med ett fint hotellrum och bara njut av din vistelse i Helsingborg. Vill du se vilka hotell som har lediga rum kan ni använda er av vår samarbetspartners sökverktyg för lediga hotellrum där du även kan boka samt betala. Fyll i vart ni vill hotellet ska ligga och vilka tjänster ni vill att hotellet ska ha så kommer det upp hotell som enbart matchar era önskemål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>