Kristianstad

Kristianstad ligger långt ner i landet inte långt från Östersjön. Här finns det mycket som du kan göra. Varför inte ta en tripp längs strandkanten ut efter havet? Det finns massvis med aktiviteter i och i närheten av Kristianstad. För dig som gillar att fiska så kan du ta en tripp till Brostorps sportfiskevatten. Här kan du fiska röding, regnbågslax och öring. Det är inte tillåtet att fiska med båt och du måste använda dig av spinnfiske eller flugfiske.

Det finns många olika ställen som du kan hyra cyklar på för att få uppleva Kristianstads vackra natur. Ta en cykeltur efter vattnet och in i skogen efter stigar. En avkopplande cykeltur med vackra fågelkvitter i öronen är inte helt fel. När du känner att det blir dags att fika kan du stanna på ett av alla fik som finns i Kristianstad.
Det finns ett par sevärdheter som du bara inte får missa. Här finner du bland annat Aosehus som är en slottsruin. Det finns tyvärr inte mycket kvar av den gamla fästningen som byggdes på medeltiden. Borgen var förmodligen mycket större än det lilla som finns kvar av den. Även fast det inte finns mycket kvar så kan det vara värt ett besök för naturen är så härlig där.

Balsberget

Ta dig upp på Balsberget och få en vacker utsikt som sträcker sig långt bort. Hit ska du gå om du vill få riktigt fina bilder. Det finns även en grotta i Balsberget som kallas för Balsbergsgrottan. Grottan har kommit till tack vare rinnande vatten som löst ut de kalkstenslager som varit av mjukare varianten. Vill du besöka grottan måste du göra det mellan den 16 april – 14 oktober. Resterande tid så har de fridlysta fladdermössen förtur till grottan som övernattningsställe.

Övernattning i Kristianstad

Att övernatta i Kristianstad kan man göra på flera olika ställen. Det finns mängder med olika campingar och även vandrarhem där man kan bo billigt. För dig som vill lyxa till det lite extra så finns det flera olika hotell att välja mellan.
Vill du få upp en komplett lista över hotell som finns tillgängliga så kan du använda dig av denna söktjänst för hotell i Kristianstad. Där får du även upp priser och vilken standard hotellet har. Att boka hotell genom internet är mycket smidigt för dig som tycker om att planera. Du behöver nämligen inte oroa dig för att du inte ska få plats på något hotell eftersom du bokat i förhand.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>